söndag 2 januari 2011

Nytt år, nya tag!

Än en gång skriver jag här. Än en gång börjar jag om. Än en gång har jag bestämt mig för att skriva kontinuerligt, om det som intresserar mig mest. Frågan, hur man kan förstå sig på kultur, det männiksor gör med, mot och tillsammans med andra? Vilken är logiken som styr skeendet som leder fram till resultatet?

Om det ska jag skriva här. Jag väntar fortfarande på besked om ifall jag kan antas som Docent, men det är inte viktigt längre. Det viktiga är att förstå, att förstå det som händer. Året som gått har varit påfrestande och jobbigt, men också svindlande vackert. Kärlek har kommit och kärlek har gått.

Årets inledande månader fylldes av våndor inför 45årsdagen. Sedan kom sommaren. Reste till USA: New York, Boston och en vecka på den magiska ön Marthas Wineyard. Det var stort! Sedan kom hösten, och med den ett positivt besked om Docenturen (behöver dock ett till). Sedan släppte hon bomben: Jag har hittat en annan. Efter sju år var det bara att bryta ihop, och gå vidare. I samma veva träffade jag A. Underbara A. Vi är ett par nu.

Mycket har som sagt hänt. Positivt och negativt. Väntan har därmed kommit att fyllas med innehåll. Artiklar har skrivits, en bok har givits ut och en annan har påbörjats. En tredje är på väg. Den första en antologi, den andra en vetenskapsteori och den tredje en antologi. Äntligen vågar jag, vill jag och kan jag!

2010 blev ett lite jobigare år än jag trodde, på olika sätt. Men 2011 ska bli ett bra år, det bästa hitills. Det är strävansmålet. Vis av historien vet jag att det är svårt att planera för sådant, men precis just därför vågar jag också spänna bågen högt. Jag kan ta ett bakslag. Ett negativt besked om Docenturen, till exempel. Det är inte viktigt längre. Inte för min bild av mig själv i alla fall.

Och här ska växa fram texter lite mer regelbundet. Eller mycket mer regelbundet. Det är planen. Jag vill ha ett lite friare forum att uttrycka mig i, och detta är perfekt. Nu vet jag vad jag ska skriva om. Redan i mitt nästa inlägg är tanken att strukturen skall läggas fram, att temat för fortsättningen skall uppenbara sig. Jag har en mission!

Rubriken/ettiketten för dessa inlägg blir: Nomadologiska reflektioner. Allt kommer att klarna. I sinom tid. Har slutat vänta på inspiration. Transpiration, det är vad som föder stora tankar. Att vänta på tecken från ovan (eller varifrån sådan kommer) det är lönlöst. Mitt nyårslöfte är att skriva varje dag, minst en sida. Om inte här så någon annan stans. Här är platsen för sprkliga och tankemässiga experiment. Här dyker det som sedan skall publiceras att dyla upp först. Det är planen. Året som kommer får utvisa om det verkligen blir så. Men det är i alla fall ambitionen.

2011 väntar jag på nya besked. Får jag till exempel stipendiet som tar mig till USA i fem månader under kommande höst? Besked kommer i januari. Får jag forskningsmedel? Besked i januari, och i december. Och som sagt, blir jag antagen som Docent? Besked kommer ... mer vet jag inte.

Under tiden, i mellanrummet, skriver jag. Väntan ska fyllas med innehåll. Det är i mellanrummet allt viktigt händer!

Vänta bara!

Inga kommentarer: