måndag 13 juni 2011

The Rocky stairs. Day two, pictures, of Philadelphia.

Tidigt ute idag, och många steg blev det. Mycket fick jag se, och många bilder blev det. Här är några. Det började illa. Trodde jag skulle kunna ta en genväg, men som alla vet blir det lätt senväg av sådana försök. Men jag fick en ovanlig vy av stadens centrala delar ... Men det kunde gått illa, för jag var långt utanför min comfort zone!



Mitt i trafiken!

Det goda som senvägar har med sig är att man kan få se sådant man inte hade fått se annars. Amerikas älsta zoo, till exempel.
Drexels drake.

Här hålls konferensen, som börjar imorgon. Arbetsintegrerat lärande är temat, och det blir min internationella debut inom dessa sammanhang. Om man inte räknar förra årets workshoppande på Marthas Wineyard.
Många väggmålningar, överallt.
Som i alla andra amerikanska städer finns det en Chinatown
även i Philadelphia.

Gillade vyn från Benjamin Franklin bridge. Och denna gång gick jag nästan över hela, men bara nästan.


Gillar de äldre skyskraporna.
Missären är som sagt påtaglig, och uteliggarna finns överallt.
Går inte att vänja sig vid!

Och slummen ligger bara några kvarter bort. Plötsligt är man i de fattiga kvarteren ... Tur det var dagtid!


Juvelhandlarkvarteren

Länge fanns det en överenskommelse i staden att man inte skulle bygga högre hus än Town Hall, men trycket blev uppenbarligen för stort. Inte mig emot. Jag facineras av människans avtryck på jorden. Ingen vet vad människan är kapabel till, ännu. Om någonsin...

Rockytrapporna i bakgrunden.
Även om man i USA uppenbarligen vill ha en lång histora så är det trots allt det som ligger nära i tid som får uppmärksamhet. Philadelphias mest kända landmärke verkar vara trappan som Rocky springer upp för i filmen med samma namn, och han står också staty i parken vid sidan av.


Hundarna behöver också dricka i värmen!

Gammalt och nytt, sida vid sida!

Ännu en väggmålning

Tillbaka vid hotellet efter en promenad på närmare sex timmar. Vila och förberedelser inför framförandet på torsdag. Sedan Italiensk mat innan sängen hägrar.

Inte speciellt mycket jetlag, men promenerandet tar på krafterna.

5 kommentarer:

hans dahlgren sa...

tack för ännu en givande läsning så här på kvällskvisten,smörj nu in fötterna så du kan gå till din föreläsning imorgon,Kul att det går bra för dig min vän ta hand om dig bara när du är ute i okända kvarter så vi får hem dig helskinnad............Idag har det varit avslutningar sitter och väntar in vår 16 åring efter hans avslutningsfest skall bli kul att se i vilket skick han kommer ha det bra eddy vi höres mvh hasse

Eddy sa...

De där 16åringarna! Min Axel bor hemma själv denna vecka. Han har lovat att sköta sig, men det är upp till bevis.

Lovar att ta hand om mig, och jag är nog lite harig, trots allt så det är inte så farligt som det låter.

Allt gott, och en riktigt fin sommar Hans!

Annika Theodorsson sa...

Du är dig lik! Man kan ju inte vända om och ta den säkra vägen när man redan börjat gå åt ett håll :)
Roligt att se fler bilder på vad som verkar vara en väldigt spännande stad.

Eddy sa...

Lär mig aldrig, men jag ville ju röra på mig och även se saker jag inte annars skulle sett. Och jag fick båda. Gott så! En mycket spännande stad Annika. Hit får vi åka tillsammans!

Annika Theodorsson sa...

Jag har inga problem med att gå långt och fegar inte ur på terräng, men är kanske lite harigare än du. Åker gärna dit med dig!