torsdag 23 juni 2011

New York Universe!

Fyra dagars vandringar i en stad som aldrig sover, i en stad som rymmer allt. Det tar på kroppen. Men det sliter inte på den. Det fyller den med kraft och energi. Intrycken härifrån är som balsam för själen. Älskar varje sekund av tiden här! Älskar New York.

Förra gången var det omtumlande och varje sekund togs tillvara. Jag sprang mellan landmärkena och fyllde varje minut med innehåll. Allt var nytt och spännande. Denna gång är det lika häftigt, men det finns tid för eftertanke också. Staden får sjunka in mer. Och den lämnar kanske ett ännu djupare intryck. Vi får se.

Handlar mer gör jag också. Vågar det, när det finns mer tid. Igår tog vi tunnelbanan till Coney Island, och i tisdags vandrade vi i Harlem. Två saker som inte hanns med förra gången. Imorgon är planen att upptäcka Broklyn. Finns tid för det.

Kommer ner i varv. För varje dag som går märks det allt mer. Att jag varit allt annat än avslappnad den senaste tiden. Men nu är jag det. I balans. Snart i alla fall. Även om stadens puls är hög, så får den mig att varva ner. Här finns inget som stjäl energi. New York ger istället kraft och mod.

Finast är det i SoHo, Tribeca och Greenwich Village. Låga hus och massor av mysiga myllriga gator att vandra på och förlora sig i. Många trendiga affärer, sida vid sida med förfallna lokaler. Staden är ständigt i rörelse. New York omvandlas hela tiden. Mycket har hänt sedan jag var här förra året. Samtidigt är det mesta sig likt. Möjligen med undantag för lågkonjunkturens verkan. Den märks! Missöden är stor, också. Liksom rikedomen!

Här finns verkligen allt. Sida vid sida. Hela världen och det mänskliga spektrat, allt samlat på en och samma plats. På gott och ont.

Jag vänder hem som en annan människa. Av en hel massa skäl. Och hemma väntar sex veckors ledighet, till, innan jobbet pockar på uppmärksamhet. Behöver det. Vill inte hamna på sjukhus igen. Vill leva! Tacksam för allt det vackra och fina som händer just nu. Livet är gott, igen.

Nu ut i den ljumma sommarkvällen.

Inga kommentarer: