Utåtriktad verksamhet, ljud och bild

Sedan några år tillbaka har jag en F-skattsedel registrerad. En firma. Behövde det för att underlätta för dem som vill anlita mig som föreläsare. Tänkte det kunde vara bra att veta. Firman heter Puer Aeternus, vilket är ett uttryck, hämtat från Ovidius verk Metamorfoser, som står för Den evigt unge. Valet av namn på verksamheten har inget med åldersnoja att göra. Jag uppskattar att bli äldre, för med åldern får man erfarenhet och kunskap.

Jag valde Puer Aeternus som namn för jag tycker det är viktigt att inte fasta i sitt tänkande. Nyfikenhet och krativitet är viktigt för mig, och det är egenskaper som kräver en evigt ung inställning till världen. Därför heter företaget som det gör. Här är en länk till en sida där jag utvecklar tankarna: http://flyktlinjer.blogspot.com/2012/03/puer-aeternus-som-begrepp-varumarke-och.html

Jag kommer gärna och talar min forskning, mina kunskapen och det jag skriver om här. Vad kostar det att anlita mig? Det är en förhandlingsfråga. Jag har ingen prislista. Hör av er så diskuterar vi saken. Maila mig på: eddy.nehls@gmail.com, eller ring: 070-6022527.

Vad kan jag tillföra? Vad har jag att komma med? Vad kan jag tala om? Det bör framgå här på Flyktlinjer, men bör kanske förtydligas. När jag är ute och talar är det framförallt om tre ämnen, Genus/jämställdhet, alkohol/droger och Kunskap/makt. Där finns mina intressen. Men jag kan även tala om annat. Tycker det är viktigt att man som akademiker återför kunskap och insikter till samhället. Och att vara ute och tala för publik, att möta en intresserad allmänhet, det hjälper mig också i mitt vetenskapliga arbete.

Det jag gillar bäst att tala om, det sätt jag helst lägger upp mina föreläsningar på, handlar om att väcka tankar, sätta igång processer och peka på möjliga lösningar. Jag ser mig inte som en expert som kan komma och tala om hur det är. Men jag brukar kunna inspirera åhörare att tänka själva. Det är också så jag ser på den kunskap jag har, den är inte definitiv, det handlar mer om att följa med och förhålla sig till flöden, processer.

Vad har jag för kompetenser? Det framgår av min CV som finns här på Flyktlinjer. Och den som vill ha ett smakprov på hur det kan låta och se ut när jag talar kan följa länkarna som finns Här och Här. Det är två filmade föreläsningar där jag försöker förklara filosofen Gilles Deleuze begrepp Rhizom.  Här finns en film där jag talar om vad skrivande handlar om och är för verksamhet.

Jag blev intervjuad i ett podcastprogram för ett tag sedan och där fick jag tala om hur jag ser på kunskap och tänkande, en länk till det programmet finns här. Freestyle Christianity heter podcasten och jag har även deltagit i ytterligare ett avsnitt där, i ett samtal om flyktingkrisens konsekvenser. Samtal är viktigt för mig och här finns en film där jag samtalar om vad ett samtal är och kan vara.

Här finns en filminspelning av mitt och övriga forskares i Forskningsrådet för Interkulturell Dialog framförande, på Almedalen sommaren 2016.

Hösten 2017 startade jag en YouTube-kanal där tanken är att lägga ut filmer som kan handla om lite olika saker, bland annat finns där en serie filmer om uppsatsen och dess delar som vänder sig till studenter som skriver uppsats och som undrar över och är osäkra på det vetenskapliga hantverket. Tanken är också, men jag vet i skrivande stund inte hur det blir eller om det kommer fungera, att spela in och lägga ut äldre föreläsningar (eller i alla fall kortare sammandrag) som jag av olika anledningar inte längre har möjlighet att hålla. Den senaste filmen handlar om min bok Hur blir högre utbildning högre? Prenumerera gärna! Tycker du det fungerar blir jag glad om du sprider länkar, och reagerar du på något får du gärna höra av dig med kritik så jag har en möjlighet att förbättra innehållet.

Här finns en länk till ett podcastavsnitt jag var med i nyligen, där vi samtalade om bildning och mellanrum. Noizvillage heter poden. Och här är ett avsnitt till, där vi samtalar om Deleuze. Här finns ytterligare en länk till ännu ett avsnitt där jag samtalar om min bok Kung Alkohol. Och andra drogaktörer med Ludvig. Söndagen den 17/01, 2021 var jag återigen med i ett avsnitt av poden Noizvillage, där vi samtalade om samhället som ett slags relation.

Min bok om Nietzsche presenteras på följande sätt på förlagets hemsida.