torsdag 12 november 2015

Den "tysta" "majoritetens" politik oroar!

Där väljarna finns, dit söker sig politikerna som vill ha makt. Så ser politiken ut idag, det handlar bara om makt, om att få så många väljare som möjligt. Den tysta majoriteten styr och det gör att vi får en politik som saknar grund, som bara bygger på utspel och ängslighet. Skillnaden mellan M och SD minskar därför och idag på Brännpunkt står det klart att SD, efter Ms senaste utspel, andas morgonluft. Budskapet om att Sverige är i KRIS har upprepats så många gånger att det nu kommit att betraktas som en sanning. Var finns krisen? Några inslag i Aktuellt och Rapport kanske visar på saker som möjligen ser ut som kaos, och jag förnekar inte att det finns problem, men KRISEN är skapad! Och det är skapad för att locka väljare.
Det är naturligtvis välkommet att man nu erkänner att situationen är ohållbar och att en rad åtgärder behöver genomföras. Vi vill göra något åt detta på riktigt, och har haft konkreta förslag länge för hur situationen ska kunna lösas. Det är bra att Moderaterna nu anammat Sverigedemokraternas riktning i migrationsfrågan. Vi välkomnar att det nu finns ytterligare ett parti som erkänner stundande systemkollaps.
Efter enträgna försök från SDs sida har nu M anammat SDs politik, för att den visat sig ge röster, för att det är det enda som betyder något. Det talas om ansvar, men vad är det för ANSVAR att vända bort blicken från de som verkligen befinner sig kris, för att värna välfärden i Sverige. Det är en skam, anser jag, att värna vår välfärd före människor som är i desperat behov av hjälp. Det är ingen välfärd jag vill ha, för den ger mig bara dåligt samvete. Först solidaritet, sedan välfärd! Annars är det inte välfärd, då är det något annat.

Den "tysta" majoritet som ger stöd åt denna djupt problematiska förskjutning av den svenska politiken i en riktning som andas 1930-tal är ett obehagligt begrepp. För det faktum att den är tyst visar bara att man inte kan stå upp för det man tror på. Och det är lätt att förstå, för det handlar om en skamfylld vilja att stänga ögon, öron och mun, för den som lider och är i verklig nöd. Det är ett slags terror på distans, och den kan fortgå så länge det är möjligt att slippa se, förstå och känna. Det är bristen på känslor satt i system.

"Vi vill göra något åt detta på riktigt", säger Åkesson och Karlsson. Något, på riktigt? Vad menar man med det? I SDs partiprogram står följande.
Kulturimpulser som utan att anpassas till svenska förhållanden inympas i det svenska samhället av makthavare eller grupper som inte själva ser sig som svenska betraktar vi dock inte som en del av den svenska kulturen utan snarare som en form av kulturimperialism. Berikande kulturmöten sker bäst utan tvång eller propåer från överheten. [...] Sverigedemokraterna är motståndare till både kulturimperialism och kulturrelativism. De unika och olikartade identiteter som mänsklighetens olika folk och folkgrupper uppvisar är betingade av deras respektive kulturer. De skilda kulturerna är mänsklighetens gemensamma arv och bör erkännas och skyddas till allas gagn.
Det ENDA SD vill är att stänga gränsen för att tvinga "mänsklighetens olika folk och folkgrupper" att fortsätta leva åtskilt, på de platser där de fötts. Oavsett hur det ser ut där, för att man anser att det är så man värnar mänsklighetens gemensammas arv. Ekot av mänsklighetens allra mörkaste tider ekar här, och att M lierar sig med SD är en skam för det Sverige jag kämpar för och vill leva i. Jag är inte naiv och förnekar inte att det finns problem, men jag hävdar bestämt att om viljan att hjälpa finns så klarar Sverige att lösa problemen. Vi har råd och vi har plats, det enda som saknas är viljan! Och inte ens det stämmer egentligen. Viljan finns där, och den är starkare än den tysta majoritet som nu får ge stöd åt politiken. När M väljer att göra gemensam sak med SD gör man ett val, och i jakten på väljare lierar man sig med den där tysta majoriteten. Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson andas morgonluft, och deras maktambitioner har underblåsts och gett den ännu bättre självförtroende att sprida sina lögner och stå emot journalisternas frågor.
Att andra partier nu väljer att kopiera Sverigedemokraternas förslag gällande migrationspolitiken visar att vi har haft rätt och att den analys vi gjort av läget har varit i överensstämmelse med verkligheten. Om Anna Kinberg Batra menar allvar med förslagen om en mer ansvarsfull migrationspolitik, borde hon vara beredd att öka pressen på sina allianskollegor, samt deklarera att hon om nödvändigt är beredd att fälla regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna.
Sverige står inför ett vägval. Ska vi låta den tysta majoritet som utgör SDs väljarstöd regera Sverige, eller ska vi ta vårt förnuft till fånga och bygga politiken på sådant som kan sägas öppet och med stolthet? Det är frågan! Jag väljer solidariteten, medmänskligheten och det där öppna hjärtat som Reinfeldt talade om, men som nu raderats från Ms karta i jakten på väljare.

Dessutom är den där "majoriteten" inte tyst! Det tystas bara av SDs företrädare, för om den visades upp och analyserades skulle deras politik ALDRIG samla så många väljare som den gör. På platser som Avpixlat är det allt annat än tyst. Den tysta majoriteten tystas, både av SD och andra. Det är ett allvarligt demokratiskt problem, och det är det agerandet som ger stöd åt de populistiska förslag som nu förs fram. Läs Avpixlat, alla ni som tror att SD är ett vanligt parti. Där finns den "sanna" bilden, eller som det står i rubriken, den "oretuscherade bilden" av den där så kallade tysta "majoriteten". Stödet för stängda gränser kommer från och eldas på av den här typen av artiklar.
Ett nytt trick som går ut på att utnyttja ett kryphål i den godtrogna svenska lagen, och därmed som illegal asylsökare kunna tilltvinga sig att få bo med familjen i “otroligt dyra hotellrum” (direkt citat från socialdemokratiska kommunalrådet Anders Rubin) sprids nu bland de illegala ekonomiska migranterna från tredje världen som okontrollerat väller in över Sveriges gränser.

Tricket går ut på att man först påstår sig ha skaffat eget boende, för att kort därefter påstå att det nya egna boendet försvann eller “inte fungerar”. Det är enligt svensk lag då plötsligt istället socialtjänsten som får ansvar för att ordna ett “vanligt boende” av tillräckligt hög klass för asylsökarna (d.v.s. placering på asylboende är alltså inte längre tillåtet efter att denna snabba lagvrängande manöver har utförts), vilket p.g.a. Sveriges totala bostadsbrist i de allra flesta fall resulterar i att socialtjänsten tvingas placera asylsökarna i de allra mest lyxiga hotellrum som ännu inte är uthyrda som asylboenden.
Sverigevännerna gör inget annat än hånar och misstänkliggör det Sverige vi alla lever i. Deras Sverige finns bara drömmen om ett annat Sverige, det Sverige som SD vill bygga när de "tar" makten, när deras förslag på förbud kan realiseras. Och den "tysta" majoritet som ger stöd åt denna politik, som nu även M anammat är som sagt allt annat än tyst. Här ett axplock från kommentatorsfältet.
De etniska svenskarna är värde sitt öde - om de inte omgående reagerar med ÅTGÄRDER mot det FOLKUTBYTE som SOM JUST NU MED FULL KRAFT DRABBAR SVERIGE: STÄNG SVERIGES GRÄNSER FÖR EKONOMISKA LYCKSÖKARE OCH kräv extraval och avsätt extremisterna som styr landet!
Vi (etniska svenskar) är värda vårt öde?! Det är så våra "vänner" tänker och ser på oss svenskar, och så länge deras val i politiken är SD är SD inte mitt parti. Inget parti som lierar sig med följande människosyn är mitt parti!
Inget förvånar längre och svenskarna hälsar välkomna och vänder nästan ut och in på sig för att vara till lags. Man blundar för fakta och ser mellan fingrarna med allt mer uppenbara bevis för hur lurade svenskarna blivit. vilken sorglig samling ryggradslösa amöbor.
Ryggradslösa amöbor?! De enda som blundar för fakta är människorna som under pseudonym luftar sina åsikter i de så kallade fria mediernas kommentatorsfält.
Jajjamen gott folk, Hotellen fylls med berikare och affärsgästerna flyr men..hotellägarna kan gnugga händerna för nu kommer guldet direkt i fickan..Svenska skattebetalare står för notan, det här landet är så fullständigt jävla vanstyrt som det nånsin kan bli.
Stort tack ska direkt riktas till framförallt dom "nya moderaterna" och deras lyxprostituerade sängvärmare miljöpartiet samt naturligtvis hela vänstersvängens blinda ididoter Sossar och vänsterpartister..!!
Här, några av de "snällare" orden i kommentatorsfältet på Avpixlat. Den där tysta majoriteten är inte tyst, den är bara tystad, eller man väljer i alla fall att inte se. Detta är väljarbasen för SD, som nu även M flörtar med. Här ligger fröna till det nya Sverige som "Sverigevännerna" ska bygga när de tagit makten. Det är grunden för SDs politik. Det är inget som jag vill liera mig med. Det är ingen grund att bygga något hållbart på. Det är en skam, som jag förstår att man tystar, men låter vi dessa mörkerkrafter verka i det tysta är risken stor att deras makt växer, och det är en utveckling som skrämmer. I förhållande till det hot som kommer inifrån, från våra "vänner" är hotet om turbulens i kölvattnet av flyktingströmmarna INGENTING.

Funderar du på att rösta på SD? Lyssna på den "tysta" "majoritet" som du lierar dig med. Funderar du på att rösta på M? Gör samma sak, innan du gör ditt val. Det är på allvar nu, det är ingen lek. Det är nu som Sveriges framtid avgörs. Vilka krafter tror du är bra och konstruktiva? Och vem/vad ger du ditt stöd? Det spelar roll!

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

"[M]änniskor som är i desperat behov av hjälp" kommer inte att kunna ta sig från Asien eller Afrika till Sverige. I alla fall om vi talar om de verkligen utfattiga. De vars bistånd dras in för att i stället betala bättre bemedlade migranters uppehälle i Europa. Det är (tycker jag i alla fall) svårt att förneka att sverigedemokraterna har en del poänger i den här frågan. Just det förnekandet gör det svårare att få en vettig diskussion - för hur kan man diskutera frågor som reses av någon som definitionsmässigt alltid har fel, samt är ond och dum?

Eddy sa...

Jag är definitivt för dialog och utbyte! Problemet med SD är att de talar med kluven tunga, att företrädarna säger en sak på TV, men att väljarbasen ser helt annorlunda ut. Tog de avstånd från de så kallade fria mediernas lögner, vilket eldar på hat och ger stöd åt hot, skulle det vara lättare att samtala om dessa frågor. Jag håller med om att det är en skam att dra in biståndet, men lika illa är det att stänga dörren framför dem som kommer hit. Det är detta att göra skillnad mellan människor och att ställa olika grupper mot varandra som skrämmer mig mest tror jag. Om SDs utgångspunkt var att alla människor, oavsett kultur, etnicitet och ursprung var välkomna, hade jag mer än gärna lyssnat på vad de har att säga. Istället väljer de att ljuga, och då kan jag inte tycka synd om dem. Frågorna kan ju fortfarande diskuteras, och det gör de väl? Inget står och faller med SD!

Björn Nilsson sa...

Lite cyniskt kan man säga att det spelar ju ingen roll vad medlemmarna säger, för det är ledningen som bestämmer i alla fall. SD verkar mycket toppstyrt. Och om man går efter kommentarerna på Avpixlat vet man ju inte vem som skriver dem, om de kommer från partimedlemmar, sympatisörer, eller kanske av fiender till SD. Inlägg som verkligen kommer från SD-ledningen verkar vara sällsynta på AP.

Jag har en del synpunkter på parollen att "man får inte ställa människor mot varandra". Har en känsla av att den missbrukas ibland på ett otrevligt sätt. Och är du verkligen säker på att det inte kan finnas inslag i kultur och ursprung/bakgrund som gör att vissa personer borde hållas borta från Sverige? Under några veckor har det ju varit fritt fram för människor med okänd bakgrund att åka in i Sverige och sedan bara försvinna - vart, och vad tänker de göra? - det vet vi inte. Kan bli otrevligt när vi får facit.

Eddy sa...

Det jag vill är att visa hur de tänker som ger SD sitt stöd, för Avpixlat står tydligt bakom partiet, även om partiet av förklarliga skäl inte står lika tydligt bakom Avpixlat. Och vore det fiender som skrev där är det ju märkligt att deras inlägg inte tas bort.

Försök att bygga murar mellan människor har genom historien alltid slutat med förskräckelse. Ingenting talat för att så inte kommer bli fallet om man försöker igen. Att det kanske kommer hit människor med onda avsikter, ja det kan ingen så klart veta något om. Hur avgör man det? Sverige är ett land som byggs på lagar, och dessa gäller lika för alla. Ska vi börja sortera och kontrollera varandra har vi snart byggt upp en ny stasistruktur med allt vad det innebär ...

Att försöka hitta andra lösningar än dem som visat sig vara fruktansvärt riskabla genom historien är den enda lösningen som jag ser, som inte på förhand är dömd att misslyckas.